Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2007 14:44 - В квартал „Изток” строят престижни сгради
Автор: dictio Категория: Бизнес   
Прочетен: 3573 Коментари: 2 Гласове:
0



Строят се предимно модерни монолитни жилищни блокчета, в почти всички посоки на квартала. Около 15 обекта са вдигнати по улиците „А. П. Чехов”, „Юрий Гагарин”, „Атанас Далчев” и на други места. В завършен вид и напреднал строителен етап са няколко масивни постройки в зоната между бул. „Драган Цанков” и ул. „Фредерик Ж. Кюри” срещу „Интерпред”. Новото строителство е съобразено с нормативите и изискванията обявени в Общия устройствен план за развитие на София, поясниха от районната общинска администрация.
Съвременната архитектура съчетана с функцията на сградите привлича нови жители и представителства на наши и външни фирми. Районът, в който попада кварталът се смята за екологичен, в него няма производства и замърсяващи дейности. А това, че е до Борисовата градина определя „зеления” му облик. Последните наблюдения на брокери показват, че по цени и търсене на имоти жк „Изток” изпреварва елитните квартали „Лозенец” и „Иван Вазов”.
Жк „Изток” се намира в зоната между бул. „Цариградско шосе”, Борисовата градина и бул. „Драган Цанков”, където се изгражда метрото. Намира се в тази част на район „Изгрев”, която влезе в елита на столицата. Най-големите улици които пресичат квартала са „Антон П. Чехов”, „Юрий Гагарин” и „Фредерик Ж. Кюри”.

Парцелите в жк „Изток” са почти на привършване,
за продажба са обявени двадесетина. Едни от тях са в регулация, други са с виза за строеж на жилища и офиси. Целта на районната администрация е да не се допусне презастрояване, както това бе направено в други столични райони. Цените на имотите растат плавно, не се очаква спад, категорични са експертите от Националното сдружение „Недвижими имоти”. Към момента за 2 500 000 евро може да се купи идеално място за строеж от 765 кв. м. Предлагат се и по-големи парцели, като този от 2097 кв. м за 3 600 000 евро. Намират се и по-евтини от 500 и 800 кв. м с визи за строеж. Цените на жилищата се вихрят в широк диапазон – от 800 до 1000 евро/кв. м и нагоре.


Очаква се разрастване на
строежите
Почти цялата незастроена земя в очертанията на кв. „Изток” е подходяща за ново строителство. Поради неравности и наклони не може да се строят само комплекси от затворен тип, поясняват експерти от строителния бранш. Тяхното виждане е в карето между ул. „Димитър Гичев” и Дървенишко шосе в южната част на квартала на мястото на старите постройки да се оформи нов комплекс от жилищни и административни сгради. Тази идея не е нова, тя е заложена в разработения пред 4-5 години застроителен и регулационен план на територията. Началото на новото строителство в тази зона поставиха няколко софийски строителни фирми, обектите им са в напреднала фаза. Тук е разположена и новата търговско-административна сграда на строително-инвестиционната компания „Интертам Континентал”. Обектът е напълно завършен и е предоставен за експлоатация.
В тази част на кв. „Изток” се намира и старата сграда на районната общинска администрация. За сега тя е превърната в търговски обект, в близост до нея има складови бази, временни постройки и малък пазар. За тяхното обновяване вероятно са подготвени и проекти.

Новите сгради – в хармония с
околното застрояване

Повечето от тях оформят лицето на главните вътрешноквартални улици. Издигнати са на мястото на стари къщи и реституирани терени. Най-атрактивните нови постройки са ъглови, архитектурното решение е в съвременен стил, отговарящ на функцията и местоположението.
Като пример може да се посочи ъгловата жилищна сграда на ул. „Юрий Гагарин” и ул. „Антон П.Чехов” (стр. „Строежи”). Тя е впечатляваща с модерната си архитектура, изчистените геометрични форми, ъгловото фасадно остъкляване и дъгообразните тераси. Много добре е съчетана и фасадната декорация с носещи кръгли колони. Масивната молитната постройка е 6-етажна, с магазини в партера и две подпокривни нива.
От западната страна на ъгловата сграда на калкан е издигната друга 6-етажна жилищна постройка. Тя е в напреднал груб строеж, съдържа апартаменти, подземни гаражи и подпокривни помещения. Изпълнител е „Силур 2000” ЕООД. На ул. „Атанас Далчев” 5 се откроява бъдещият комплекс Sofia real estates. Обектът е в начална строителна фаза. Проектът предвижда изграждане на апартаменти, офиси, магазини и подземен гараж на две нива. Проектант на комплекса е „Арх-студио Танков-Едрев” ООД. Изпълнител е „Бумикс – 97” ООД

Строи се жилищно-търговски
комплекс
Изпълнител на проекта е фирма „Писиви” ООД, инвестицията е на Елка Христова. Обектът е в напреднал груб строеж.
С великолепното си фасадно оцветяване се откроява новия жилищния квартал ограден от улиците „Антон П. Чехов”, „Димчо Дебелянов” и „Атанас Далчев”. Сградите са 3-етажни (за разлика от съседните), с подпокривни нива, обширни тераси и впечатляваща архитектура. На първото ниво вместо магазини е развита жилищна част със самостоятелни входове.
Живко Сираков
вестник СТРОЕЖИ&ИМОТИ



Тагове:   Изток,   квартал,


Гласувай:
0



1. анонимен - Познанието на ис&
21.10.2012 09:33
Познанието на истината започва тук : http://okdoor.narod.ru
цитирай
2. анонимен - Врати към истина&
25.10.2012 11:52
http://oktrue.narod.ru
http://oktruth.narod.ru
http://ontruth.narod.ru
http://pathfor.narod.ru
http://roadfor.narod.ru
http://roadtrue.narod.ru
http://trueenter.narod.ru
http://truthto.narod.ru
http://waytrue.narod.ru
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dictio
Категория: Бизнес
Прочетен: 151240
Постинги: 39
Коментари: 28
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031