Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2006 17:33 - Ето това вече ми хареса!
Автор: dictio Категория: Бизнес   
Прочетен: 2551 Коментари: 1 Гласове:
0



Имоти оферирани без снимки = загубено време [Актуално] 03-07-2006

Липсата на правила в бранша недвижими имоти продължава да бъде факт със страшна сила. Объркани клиентите се оплакват от етапа, в който им се предават апартаментите ново строителство. Брокери уведомяват в последния момент за допълнителния комисион, който трябва да им бъде платен за да има слдека. Всяка агенция за недвижими имоти обявява различен процент като в повечето случаи той не е обявен в цената на рекламирания имот и на клиента му се налага допълнително да пита за него. Брокери масово обявяват имоти за продажба без дори да са ги видели. Когато собствениците ги обяват за продажба в много от случаите брокера директно пуска имота в реклама с цел да не изпусне някои клиент. В последствие обаче може да се окаже, че къщата не е 120кв.м а само 60кв.м, но понеже на собственика му се иска да привлече внимание “леко попреувеличава” квадратурата. Брокер професионалист не би пуснал в реклама този или друг имот без да се е убедил на място, че собственика е наистина собственик, и че има необходимите документи.

Обявени за продажба имоти без поне една снимка са често срещано явление като дори за съжаление те са преобладаващата част от офертите. В 21 ВЕК когато техниката напредна значително и цифров фотоапарат може да имате срещу по-малко от 150лв, или обикновен и за по-малко от 30лв се убеждаваме, че 80% от обявените за продажба или наем имоти са без нито една снимка.

Коректно ли е да продаваш къща за 70 000Е без да си си направил труда дори да я снимаш, а очакваш да спечелиш от нея 1400Е или 3 500Е? Не само, че не е коректно, но е и безотговорно особено когато залогът е толкова голям, но хаоса като, че ли се харесва на някои брокери на, които може би им е приятно да си губят времето разхождайки се по огледи или обяснявайки с часове по телефона нещо, което може да се види дори само с една снимка. Какво може да говори на един потенциален купувач липсата на снимка на имота обявен за продажба? Нещо около него не е наред или просто брокера не го е виждал и за това не го снимал и двата случая огледа ще бъде приключение, а би трябвало да не е така.

Липсата на снимки в офертите на генциите е и една от причините обявен в 10 агенции имот да не може да бъде разпознат от клиент и той да се разходи на оглед при половината от тях докато вземе решение на оглед без да е видял снимка да не ходи. Такова решение би трябвало да вземе всеки уважаващ себе си и свободното си време клиент търсещ имот. В този момент това решение би било равно на спиране на търсенето, защото от 10 имота едва 2 са със снимка, а някой от тях може да си заслужава гледането все пак.

Брокерите сами си вкарват автогол подхождайки непрофисонално, защото един недоволен клиент с негативното си мнение може да повлече след себе си много повече хора от колкото доволния, който рядко би се похвалил “колко добре неговия брокер си е свършил работата”.

Съветът на “До ключ” към купувачи и наематели е – не ходете на огледи без да те видяли снимка на имота, към собствениците – не продавайте имота си през 8 агенции, а само през една. Съвета към брокерите е НЕ обявявайте за продажба имот, който не сте виждали и не сте снимали и ще спестите своите и на клиентите усилия.

До Ключ




Гласувай:
0



1. анонимен - ocenka na pismo
11.02.2008 09:27
napulno podkrepqm napisanato v slu4aq i poneje iskam da se razvivam v tazi nasoka , t.e. da si napravq brokerska ku6ta , otvorena sum za mnenia i suveti.moga da si ostavq i edin e-mail- www.rosdom@abv.bg 6te vi buda blagodarna , ako mi pi6ete
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dictio
Категория: Бизнес
Прочетен: 151699
Постинги: 39
Коментари: 28
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930